Last update :
19/02/10 0:36

 

 DJ Chen
Dj Gran-D

 

 

Loading...
Loading...


 

 

 

 

 

 
 

 

 

Gezocht mensen die teksten kunnen vertalen van Engels en Spaans
naar het nederlands en frans, Interesse, mail ons. info@reggaeton.be

Nous recherchons des personnes qui pourraient traduire des textes en Anglais et Espagnole au Néerlandais ou/et Français. Si vous êtes intéressé, envoyez nous un mail. info@reggaeton.be

02 februari 2006
Don Omar op Pleasure Paas Party
zondag 16 april - De Uithof, Den Haag

Don Omar komt naar Nederland op zondag 16 april. Het grootste Caribisch spektakel van Nederland heeft zijn beste line-up ever. Don Omar treedt er op samen met Gilberto Santa Rosa (Salsa), No Game, La Rouge en Ziggi. DJ die avond is DJ Sosa.

Meer info volgt later

Het reggaeton.be team

31 januari 2006
Reggaeton.be en El Palacio de la Rosa organiseren samen een reggaeton avond in Eindhoven
op zaterdag 25 februari 2006.

Locatie: Caribisch Dans- en Partycentrum El Palacio de la Rosa, Mauritsstraat 12 in Eindhoven, tel. 040 – 2801800

Meer info en voor aanmelding voor de workshop (tot uiterlijk 18-02-06): Rosita Solá, tel. 040 – 2116321 of solsalsa@planet.nl of kijk op www.reggaeton.be

31 januari 2006
Het jaar van Tego?

Calderon maakt zich klaar om Reggaeton naar het volgende stadion te brengen. Puerto Rico’s Tego Calderon bleek op z’n best, tijdens een toer in December door Zuid-Californië. Hij leefde zijn reputatie na van rebelse reggaeton rapper bijvoorbeeld door de pers af te snauwen– zoals het hem niet kon schelen om deel te nemen aan publiciteitsstunts noch door te antwoorden aan de speculaties die ontstonden rond hem. Dat zijn driejarig “dansje” sinds zijn laatste album uitgebracht werd, het einde van zijn carrière betekende.

Lees meer

30 januari 2006
Magnate y Valentino stelen de show in Arizona

Terwijl de zon onderging en een koude bries zich een weg baande door de woestijn, waren honderden fans ongeduldig aan het wachten op de “Don de Reggaeton”. In een stad zoals Phoenix, waar Reggaeton nog steeds zijn opkomst aan het maken is om één van de populairste muziekgenres te worden, was het verbazingwekkend hoeveel latino’s er zijn komen opdagen. Wat, hoe dan ook nog verbazender was, is het tumult dat de fans maakten toen ze hoorden dat Magnate y Valentino waarschijnlijk uit elkaar gingen gaan.

Lees meer

28 januari 2006
Verklaring van Daddy Yankee

San Juan, Puerto Rico. 26 januari, 2006 – “Sinds kort gaat er een valse en achterbakse roddel rond, met als enig doel mijn relatie met de Mexicaanse gemeenschap te schaden en zo mijn reputatie als serieuze en verantwoordelijke artiest te ondermijnen. Het gerucht gaat over, dat ik zogezegd, een Mexicaanse vlag verbrand zou hebben, tijdens een optreden in Mexico.”

“Dit is nooit gebeurd. Onder geen enkele beding, zou ik zo’n barbaarse daad plegen. Ten eerste omdat ik teveel respect heb voor het Mexicaanse volk, eigenlijk voor alle nationaliteiten over heel de wereld. En daarbij ben ik onmogelijk in staat om zo’n respectloze daad te plegen. Ten tweede, is het letterlijk onmogelijk dat ik zoiets deed, omdat het laatste optreden in Mexico in mei 2005 was. Dit door mijn zware, druk bezette agenda. En ook door de opname en lancering van mijn nieuwste album, Barrio Fino en Directo, het verfilmen van mijn prent Straight From the Barrio, het lanceren van mijn nieuwe collectie bij Reebok en mijn radioprogramma On Fuego.”

“Ik vraag aan alle Mexicanen trouw aan de gedachte blijven dat zo’n verfoeiende daad nooit plaatsvond. In de nabije toekomst, zal ik jullie land bezoeken om zo jullie oprechte gastvrijheid te kunnen delen. Dank u voor jullie steun en liefde,” waren de woorden van Reggaeton idool Daddy Yankee

Voor meer informatie over deze artiest, gelieve dan contact op te nemen met Lourdes Pérez, lperez@halopr.com of op het volgende nummer 787.370.4555

27 januari 2006
Jennifer Lopez en SONY BMG Film
gaan "Reggaeton" film maken

SONY BMG Film Partners & Nuyorican Productions met Inaugural Feature Film Project, ‘Reggaeton’, scenario door Albert Leon

Productie is verwacht tijdens de lente 2006

New York, 20 januari/ PRNewswire/ --
SONY BMG MUSIC ENTERTAINMENT heeft aangekondigd dat de maatschappij alle rechten verkregen had voor “Reggaeton”, een origineel scenario geschreven door Albert Leon, en plant het te verfilmen, in samenwerking met Jennifer Lopez’ Nuyorican Productions, dat recent werd uitgebracht door SONY BMG Film.

Lees meer

27 januari 2006
PUERTO RICAN REGGAETON PARTY 6.

Meer info: http://www.clublatido.nl
Dj SOSA: sosapp2gpage

26 januari 2006
Daddy Yankee en Don Omar:
geen vaste datum voor verzoening

De veelbesproken ontmoeting tussen Daddy Yankee en Don Omar om de plooien glad te strijken, blijft onzeker. Er is veel gespeculeerd sinds Don Omar publiek bekend maakte dat hij al “ongeveer drie weken” probeert om een bijeenkomst met de uitvoerder van “Gasolina” te regelen, om een einde te maken aan de rivaliteit, die vorig jaar zijn climax kende door middel van een oorlog via liedjesteksten.

Lees meer

25 januari 2006
Nieuwe rubriek op de website

Enkele foto's van reggaeton feesten zullen terug te vinden zijn onder een nieuw menu deze rubriek wordt zeker uitgebreid, mocht je zelf foto's in je bezit hebben van een reggaeton feest, mail ze ons, met vermelding van Plaats, datum en fotograaf.
Mail ze naar info@reggaeton.be

Het reggaeton team

25 januari 2006
Al de foto's van de Reggaeton night te brussel zijn te bekijken op onderstaand adres

http://www.movishon.com

24 januari 2006
Wisin y Yandel nemen nieuwe video op

Het succesvolle reggaeton-duo wisin y yandel hebben net de opnames achter de rug van hun nieuwste clip “Mirala Bien”. De locatie was een strand in Ponce, Puerto Rico.

De video is heel urban met 14 dansers (onder choreografie van Juan Carlos Garcie) en 3 beeldschone dames. De clip is heel energiek, met veel dans. De productie was in handen van Willie Berrios en David Impelluso.

"Mirala Bien" is hun nieuwste singel en belooft een grote hit te worden.

Bron: http://www.reggaetonline.net

24 januari 2006
Premio Lo Nuestro de genomineerden

ALBUM DEL AÑO

Chosen Few - Chosen Few El Documental
Vico C - Desahogo
DJ Nelson - Flow La Diskoteka
Luny Tunes & Baby Ranks - Luny Tunes & Baby Ranks: Mas Flow 2
Master Joe & OG Black - Los K-Becillas

ARTISTA DEL AÑO

Daddy Yankee
Don Omar
Master Joe & OG Black
Wísin y Yandel

CANCION DEL AÑO

Daddy Yankee - "Lo Que Pasó Pasó"
Baby Ranks, Daddy Yankee, Héctor "El Father", Tonny Tun Tun & Wísin & Yandel - "Mayor Que Yo"
Daddy Yankee - "Mírame"
Wísin y Yandel - "Rákata"
Don Omar - "Reggaetón Latino"

Bron: http://www.univision.com

24 januari 2006
Tego Calderon trouwt thuis

Op 8 januari is Tego Calderon met de moeder van zijn zoon in het huwelijksbootje gestapt.

Zijn vrouw is een zekere “Michelle Peterbauer”. Rapper Fat Joe werd naar het huis van Tego gelokt met de smoes een feestje bij te wonen.

Fat Joe was slecht een van de weinigen die aanwezig waren op de thuis-bruiloft

Bron: http://www.lovetripper.com


23 januari 2006
Reggaeton artiesten starten petitie

Enkele Reggaeton en Latin artiesten starten een petitie om een collega uit de gevangenis te helpen. David Sanchez Badillo, een puertoricaan, die onder de naam “Tempo” bekend is en in Orlando woont, zit sinds 2002 in de gevangenis wegens drugs.

Enkele artiesten willen nu 5 miljoen handtekeningen bijeen tegen 30 juni om een vervroegde vrijlating te eisen. De groep startte de actie “Free Tempo” op 17 januari in Miramar, Puerto Rico.

Enkele bekende artiesten van de groep zijn: Daddy Yankee, Tego Calderon, Luny Tunes, Boy Wonder "Chosen Few," Wisin y Yandel, Pitbull, Fat Joe, Echo en Hector "El Father."

Wil je meedoen, mail je naam, adres, telefoonnummer we zullen de gegevens verzamelen en samen verzenden aan "Free Tempo C/O UBO 39 Broadway, 33rd Floor New York, NY 10005 USA.

info@reggaeton.be

20 januari 2006
Reggaeton Night 20 januari in Studio44 te Brussel.

Meer info: enkel in het frans: http://www.studio44.be/

17 januari 2006
Ghetto Flow heeft nieuwe webstek

Ghetto Flow is een reggaeton groep uit de Dominicaanse Republiek, maar wonende in Nederland (Rotterdam).
Ze maken al 8 jaar (!) reggaeton, hebben heel hard gewerkt aan hun muziek en zijn nu in 2006 er helemaal klaar voor.
Afgelopen weekend stonden ze nog op het Eurosonic en het Noorderslag festival. Ze komen binnenkort met een EP uit (bij het label inTOWN) en hebben al interesse gewekt bij diverse promoters en platenlabels uit diverse landen...

Check hun website voor een muzikale preview en meer info!
http://www.ghettoflow.com

Deze artiesten zijn ook toegevoegd aan onze uitgebreide artiesten lijst

16 januari 2006
Zoektocht naar nieuwe Latin Hip-Hop en
Reggaeton sterren.

Hip-hop Latino rap artiest Chingo Bling, DJ Tony Touch, Machete Music en Wu-Tang Latino hebben hun krachten gebundeld met Cuervo om een talentenjacht te organiseren. Samen zullen ze opkomende talenten indentificeren om zo de volgende generatie Latino artiesten te helpen definiëren, dit met de evolutie van Spaanse Urban muziek.

Lees meer

16 januari 2006
Reggaeton: wat brengt 2006?

Een leuk artikel over reggaeton is te lezen op Latino Muziek Blog, via deze link ga je naar hun website.

bron: http://latinomuziek.blogspot.com/

12 januari 2006
http://www.virtuallatino.com
253 nummers online te beluisteren

Een website met op deze moment 253 nummers op de site die je via Flash kan luisteren. Een hele lijst, ga er maar eens rustig voor zitten en luister via deze link.

bron: http://www.virtuallatino.com

10 januari 2006
Reggaeton-Wear©

Reggaeton is op pad om een levensstijl te worden in Amerika. Het is een multicultureel fenomeen dat het opkomen van Hip-Hop, 25 jaar geleden naspeelt. Reggaeton© Wear is “de trend voor de muziek”. Het merk, bedacht door twee broers, Jary en Ebel Guerra, is gemaakt voor alle Latino’s en Reggaeton muziekfanaten en weerspiegelt de individuele look waar zij op aan het wachten waren, een look die hun eigen is. Dit wordt weergegeven in hun “lijfspreuk”, “PA, Mi Gente” (Voor mijn mensen) en gekenmerkt door een hond “El Perro”, in het logo.


De Guerra’s waren begonnen met een klein familiebedrijf dat machines maakte. Een paar jaar later, in 1997, begonnen ze live muziek evenementen te promoten in Los Angeles. Als evenementenbedrijf, waren ze de eersten die Reggaeton muziek en de levensstijl erachter promootten. Ze zagen dat Reggaeton zijn plaats had ingenomen. In 2003 combineerden ze de muziek en hun machinevaardigheden om één van de sterkst opkomende kledingsstijlen te ontwerpen, Reggaeton© Wear. Dit verkochten ze on-line en in gespecialiseerde zaken. Nu hebben ze hun krachten gebundeld met IFG (Innovatieve Fashion Group), een onderdeel van Adjmi Apparel Group, en dit om nieuwe mogelijkheden te bieden aan Reggaeton Wear.

Hierbij werd ook het “gezicht” voor het kledingsmerk gekozen, hoogst aangeslagen Reggaeton muzikant van het jaar 2005, Noztra. Op zijn 22 jarige leeftijd, heeft Noztra een contract getekend met Machete Music en als zijn eerste album “Ya’ Ain’t Ready”, enige indicatie geeft, is hij voorbestemd voor grote successen.

Reggaeton Wear zorgde voor opschudding toen ze bekend maakte dat ze een evenement (enkel via uitnodiging) gaan organiseren in de lente van 2006. Op de gastenlijst staan de nodige bekendheden, dit alles voor de lancering van Reggaeton Wear’s nieuwe collectie en zeer toevallig, Noztra’s nieuwe single... Maak u klaar, El Perro is hier.

Ga naar www.reggaetonwear.com voor meer informatie.

9 januari 2006
InTOWN brengt hiphop, dancehall en reggaeton naar Groningen!

Meer info: www.noorderslag.nl / www.in-town.nl

bron: http://www.in-town.nl

06 januari 2006
Download onze "reggaeton.be toolbar", deze werkt zowel voor Internet Explorer als FireFox

Als extra service hebben we een toolbar ontwikkeld, op deze toolbar heb je allerlei functies, hieronder een overzicht.

een zoekfunctie voor google

een link naar het laatste reggaeton nieuws op onze site

een link naar onze uitgebreide artiesten database

een link naar het enige echte reggaeton Forum

een link naar reggaeton webradio's.

misschien het handigste van allemaal, 2 reggaetonzenders die streaming via de toolbar uitzenden. geen extra vensters meer open en luister rechtstreeks via de toolbar. Deze radiozenders zijn perreoradio.com en Tu version.

Na verloop van tijd zal deze toolbar nog uitgebreid worden. Alle ideeën zijn welkom en mag je ons via info@reggaeton.be laten weten, zeker de moeite om te installeren. de toolbar werkt zowel voor internet explorer als Firefox en is vrij van spyware, pop-ups en virussen.

Klik hier om de toolbar te installeren.

Bron: het reggaeton team

06 januari 2006
Interview met Noztra – “Ya ain’t ready

Noztra, bekend bij het grote publiek als openingsact van de “Who’s Your Daddy? Tour” van Daddy Yankee, is een nieuwe player in het reggaeton field. Als nieuwkomer in dit genre, is hij vaak te zien bij grote optredens. Zo was hij bij de 3 Megaton party’s in 2005 erbij, toen deze mega events te zien waren in Houston, New York en L.A. Ook was hij een van de performers van de La Kalle (105.9 FM) “Block Party” in het Madison Square Garden te New York.

Lees meer


Nieuw album: Noztra – “Ya ain’t ready

1. Intro (Ya Ain't Ready)
2. Bailar Reggaeton
3. La Disco Explota
4. El Maquinon
5. Cuentale - (featuring Cheo)
6. Dame Un Minuto
7. Damelo Duro - (featuring Rosandi)
8. Te Haces La Dificil
9. Ammo Musik - (featuring Calvo/Medizina)
10. Me Huele A Guerra
11. La Matadora
12. La Perreta
13. Te Quize Amar - (featuring Erin V.)
14. Me Desespera
15. Velocidad
16. Suelta La Lengua - (with Calvo)
17. La Disco Explota - (Merengue remix)
18. La Hora De Joder
19. Cuantos Anos Pasarn

Luister naar stukjes van deze cd via deze link:
Windows Media Player Realplayer:

Koop deze cd via de online shop.

05 januari 2006
Premio Lo Nuestro de keuze is aan ons!

Bij Premio Lo Nuestro heb je het lot in eigen handen, je kan zelf stemmen en zo mee bepalen wie het beste reggaeton duo is, bv Wisin y Yandel!
www.univision.com

Het duo WISIN Y YANDEL, is genomineerd in 2 categorieën, als Urban artiest en voor nummer van het jaar met “Rakata”. Stemmen kan via de website van univision

Bron: http://www.machetemusic.com

03 januari 2006
Zion & Lennox hebben een eigen webstek

Bron: http://www.zionlennox.net/

02 januari 2006
Overzicht 2005

Je houdt er van of niet, reggaeton was overal in 2005. In Amerika veranderden heel wat radiozenders van formaat en schakelden over naar een volledig spaanstalige programmatie met heel veel latin en reggaeton. Twee van de grootste artiesten, Daddy Yankee en Tego Calderon tekenden bij grote platenlabels. Gelukkig zijn er ondertussen veel producers en performers zodat het genre zowel commercieel als artistiek aantrekkelijk is. Volgende albums deden de naald bewegen op commercieel vlak.

Daddy Yankee: "Barrio Fino", niet veel op te zeggen alleen deze topper bleef heel 2005 in de charts. De opvolger belooft een enorme uitdaging voor Daddy Yankee.
Luny Tunes: "Mas flow 2", met veel bekende artiesten, zoals Naldo, Nelly, Bones en veel andere. Luny Tunes de goudhaantjes in de reggaeton.
Vico C: "Desahogo", Legendarische rapper Vico C, als kers op de taart, genomineerd voor Grammy Awards.
Wisin y Yandel, "Pa'l Mundo" na hun monsterhit Rakata, brak dit album het record van meest verkochte album in de eerste week. Met songs als "Llama Pa' Verter" La Barria" een echt hit-cd
Don Omar: "Da Hit Man Presents Reggaeton Latin" pas in december uitgebracht maar belooft een goede basis voor 2006 voor Don Omar.

Info@reggaeton.be

31 december 2005
De Reggaeton Niños hebben met hun album
Reggaeton Niños Vol.1” een record gezet.

Ze zijn drastisch gestegen van 72e naar de 28e plaats in de Billboard Charts. Een ongelofelijke sprong van 44 plaatsen!

Het volgende feit is evenzo ongelooflijk: Binnen een week was er een stijging van wel liefst 131% meer verkochte albums, en dat pas in de tweede week na hun release. “Reggaeton Niños Vol 1” is het snelst verkopende album voor kinderen en is voor de Amerikaanse ouders dat beste kerstcadeau voor hun zonen en dochters.

“Reggaeton Niños Vol. 1” is een uniek project welke begon dankzij de stijgende populariteit van reggaeton. Het zijn 5 jongens en een meisje tussen de 10 en 16 jaar, die tot veel plezier van kinderen de geliefde reggaeton tracks zoals bijvoorbeeld “Oye mi Canto”, “Lo Que Paso, Paso” of “Pobre Diabla” na zingen.

De eerste release heeft 12 populaire reggaeton tracks en 5 karaoke versies met als doel dat andere kinderen de liedjes mee kunnen zingen, hun liedjes zelf kunnen opnemen om ze daarna in te sturen voor een competitie. Het winnende “reggaeton kind” zal verkozen worden om deel te nemen aan de productie van het tweede volume van “Reggaeton Niños”

TRACK LIST

1. Oye Me Canto
2. Cae La Noche
3. Gasolina
4. Pobre Diabla
5. Yo Voy
6. Dile
7. Hay Algo En Ti
8. Lo Que Paso
9. Morena
10. Reggaeton Latino
11. Dem Bow
12. Metele Sazon
13. Oye Mi Canto
14. Cae La Noche
15. Gasolina
16. Lo Que Paso
17. Pobre Diabla

videoclip: Reggaeton Ninos - Oye Mi Canto

bron: http://www.reggaeton-ninos.com

30 december 2005
"Gold Star Music La Familia Reggaeton Hits" komt in zijn eerst week binnen op nummer 5 bij Billboard

De nieuwe verzamel cd is een cd vol hits gemaakt door zijn label "Gold star" met 8 nieuwe songs van Hector, Yomo, Zion, Kartiel, Ariel, Polaco en speciale gast, salsa ster Victor Manuelle. "Reggaeton Hits" is een editie speciaal uitgebracht voor de feestdagen, de cd kwam in zijn eerst week binnen op nummer 5 in de "Top Latin Albums"

 

1. La Envidia - Hector "El Father"/Polaco
2. Que Se Sienta - Yomo/Hector "El Father"
3. Si Te Vas - Kartiel/Zion (The remix)
4. No Hay Nadie - Hector "El Father"/Yomo/Victor Manuel
5. Los Cojo Bajando - Yomo/Hector "El Father"/Polaco
6. La Que Noquea - Ariel/Hector
7. Vacia - Kartiel
8. Aprieta - Franco "El Gorilla"/Wisin
9. Dejale Caer To' El Peso - Yomo/Hector
10. Noche De Travesura - Hector "El Father"
11. Salvaje - Don Omar
12. Machete - Daddy Yankee
13. Tu Quieres Duro - Hector "El Father"
14. Mirandonos - Zion/Hector "El Father"
15. No Le Temas A El - Trebol Clan/Hector & Tito
16. Gata Michu, Michu - Alexis & Fido
17. Vamos Pa' La Calle - Hector "El Father"
18. Gata Fiera - Trebol Clan/Hector/Joan
19. Sacala - Hector/Don Omar/Wisin & Yandel
20. Uaa, Uaa - Ariel
21. Amor Prohibido - Trebol Clan
22. Bailando Sola - Kartiel

Luister naar stukjes van deze cd via deze link:
Windows Media Player Realplayer:

Koop deze cd via de online shop.

Bron: http://www.billboard.com


Al het vorige nieuws van 2005 kan je bekijken via deze link 

Jamba! - de nieuwste ringtones voor jouw mobiel!  

 
 
 
 

  

 

 

 

 

 

 

 

 
 

iTunes - 2 miljoen nummers om te beluisteren, te kopen en te downloaden

© Reggaeton.be 2005 - 2007 - www.reggaeton.be - Info@reggaeton.be

Jamba! - de nieuwste ringtones voor jouw mobiel!