Last update :
19/02/10 0:36

 

 DJ Chen
Dj Gran-D

 

 

Loading...
Loading...


 

 

 

 

 

 
 

 

 

Gezocht mensen die teksten kunnen vertalen van Engels en Spaans
naar het nederlands en frans, Interesse, mail ons. info@reggaeton.be

Nous recherchons des personnes qui pourraient traduire des textes en Anglais et Espagnole au Néerlandais ou/et Français. Si vous êtes intéressé, envoyez nous un mail. info@reggaeton.be

01 juli 2006
Zondag 02 juli, Latin Village met DJ Sosa en Ghetto Flow

Latin Village-festival richt zich zondag 2 juli met urban, salsa, reggaeton en latin house namelijk op een heel andere doelgroep, te weten het warmbloedige, multiculturele danspubliek. Het is alweer de tweede editie van dit 'high heel friendly festival', waar niet alleen vele dj's (o.a. Gregor Salto, Benny Rodrigues, Roog en Mr Wix) te horen zijn, maar ook live salsabands (o.a. Johnny Polanco en La Caz) en reggaeton-acts als Quatro Plus en Ghetto Flow. Voor Latin Village zijn kaarten à €29,50 nog wel verkrijgbaar, kijk op www.latinvillage.nl voor meer info.

Lees meer

Reageer op het forum

30 juni 2006
Entree Tickets te winnen

Hier is een nieuwe lading entree tickets die te winnen zijn, er zijn 1 party in Brussel en 1 in Amsterdam. Klik op de affiche, voor meer info. Naast de flyer staat meer uitleg over het aantal tickets en wat je juist moet doen.


Nieuwe Party en nieuwe discotheek,
20 juli, West Side, Brussel

We hebben voor deze party
10 x 2 vrijkaarten
, waag je kans
en mail ons op onderstaand adres: wedstrijd@reggaeton.be

Vermeld wel even in je mail, naam en adres. Wedstrijd geldig tot 14 juli 2006, middernacht.

Veel succes

 

20 juli, El Punto Latino club, Amsterdam

We hebben voor deze party
1 x 2 vrijkaarten
, waag je kans
en mail ons op onderstaand adres: wedstrijd@reggaeton.be

Vermeld wel even in je mail, naam en adres. Wedstrijd geldig tot 14 juli 2006, middernacht.

Veel succes

Reageer op het forum

29 juni 2006
Luny Tunes: “Los Benjamins“

Er was begin dit jaar een beetje verwarring toen Luny en Tunes beslisten om niet mee te werken aan het album Millenium. “Millenium was een project waar we kort aan gewerkt hebben, maar we beslisten om alleen aan ons eigen project Los Bejamins te werken.” Maar omdat Millenium al gehypet werd als ‘het volgende grote Luny Tunes album’, ontstond er verwarring onder de fans. Om alles duidelijk te maken: “Millennium is niet hetzelfde album als Los Benjamins”, aldus Luny.

Lees meer

Reageer op het forum

28 juni 2006
Reggaeton: Tito El Bambino, Yomo

Culturen zijn er om gemengd te worden. Dat lijkt het idee achter Flow Natural, de meest uitzonderlijke track op het solo-album van, Tito El Bambino, Top of the Line. (mp3 op La Onda Tropical). Tito El Bambino komt uit Puerto Rico, voor dit liedje krijgt hij versterking van de beroemde Jamaicaanse dancehall rapper Beenie Man, en zangeres Deevani zorgt voor een sterke Indische invloed. Beats zijn -wat had je gedacht- van sterproducers Luny Tunes, die binnenkort een speciale "Banghraton" compilatie uitbregen, met Indisch beïnvloede reggaeton. Resultaat: een eclectische mix van genres en culturen, en zo dus een unieke song die je gewoon moét gehoord hebben.

Slechts zelden is een liedje op deze pagina niet geproduceerd door het bovenvermelde duo Luny Tunes, of DJ Eliel, die de beats leveren voor alle grote reggaeton-artiesten. Maar in de jaren '90 werd het genre nog gedomineerd door oldschool producers als Playero, DJ Nelson, DJ Joe en DJ Blass. Die laatste twee plannen nu een comeback met Abusando del Genero, spijtig genoeg een zeer typische reggaeton compilatie (20 verschillende artiesten, 2 echt goede liedjes, en veel bling bling).

Gelukkig hebben ze jong talent Yomo kunnen strikken voor één van de liedjes, Dale Con Pepa (mp3 op La Onda Tropical). Het is een karakteristiek reggeaton liedje geworden, dat waarschijnlijk alleen geschikt is voor een Puertoricaanse dansvloer, of om de geluidsinstallatie van je nieuwe cabrio te showen. En het is misschien complete nonsens wat Yomo aan het rappen is. Maar ik vind dit een super liedje, punt uit! :) Het is nog maar eens een voorbeeld dat wat jong bloed welkom is in dit genre.

Tito El Bambino ft. Beenie Man & Deevani -
Flow Natural mp3 lyrics kopen op iTunes
Yomo - Dale Con Pepa mp3 lyrics video buy@iTunes

bron: La Onda Tropical

Reageer op het forum

28 juni 2006
Tego Calderón blikt zijn nieuwste plaat in

20 juni, San Juan, Puerto Rico. Na het digitaal mixen van zijn nieuwste album, wil Tego Calderón, “El Abayarde”, al een single releasen van zijn album dat op 29 augustus wordt uitgebracht onder het Jiggiri/Atlantic Records Label, het eerst nummer zal zijn, “Los Maté”, de single zal eerst in de US en Puerto Rico uitgebracht worden.

“Los Maté” is een reggaeton nummer met een Mexican ballad, een klassieker, voor de kenners, “El preso número 9” composed by Antonio Cantoral García y Roberto Cantoral García.

Lees meer

Reageer op het forum

27 juni 2006
Korte nieuwtjes

Don Omar en Adassa hadden begin juni een 5-tal concerten in Zuid-Korea. Evenwel niet voor het gewone volk daar maar voor alle militairen die daar in verschillende "camps" gestationeerd zijn.

Los Guajiros del Puerto, Goede vrienden van me stuurde me deze leuke clip, te bekijken via deze link. En nu nog de zon en het is zomer.

Reageer op het forum

27 juni 2006
Gratis "legaal" Reggaeton nummers downloaden

Naar aanleiding van het artikeltje over Daddy Yankee zijn we eens snel op zoek gegaan naar enkele nummers die je wel "legaal" kan downloaden, na een korte speurtocht kwam ik op deze site, waar naast reggaeton ook een 10-tal andere muziekgenres zijn terug te vinden.

Een plus punt van deze website is dat ze ook een live reggaeton radio hebben, meer info via deze link. Mocht je zelf ook reggaeton sites kennen waar je "legaal" muziek kan downloaden, laat het ons gerust weten. info@reggaeton.be

Bron: http://musica360.com

Reageer op het forum

26 juni 2006
Fotoverslag PRRP en een interview met Wisin

Op de Puerto Rican Reggaetonparty ontmoette Sousacreative de Wisin Y Yandel crew. Deze zat alweer in The States toen dit telefonische interview met Wisin plaatsvond. Lees verder

Een hele reeks leuke foto's van het optreden zijn te bewonderen via deze link.

Bron: Rosa, Sousacreative

Reageer op het forum

26 juni 2006
Daddy Yankee en illegale muziek

Reggaeton ster Daddy Yankee deed enkele dagen terug een opmerkelijke uitdrukking die vlot in de pers rondging. Volgens Daddy Yankee kan de muziekwereld nooit helemaal de piraterij (het illegaal rippen en verdelen) van de muziek stoppen. Een goede reden is volgens DY dat er teveel mensen zijn die rond de armoede grens leven en die het geld niet hebben om officiële versies van een cd aan te kopen.

De Puertoricaan vertelde dit tijdens zijn concert in Lima, Peru. "You can't control (piracy). They are gonna keep on doing it. (Vrij vertaald: Het is niet te stoppen, ze blijven het toch doen). Verder voegde hij eraan toe dat het voor heel veel jeugd moeilijk is om je muziek te kopen. Bijna de helft van de mensen leeft van minder 2 dollar per dag.

Reageer op het forum

24 juni 2006
Ghetto Flow op Afro Latino festival in Bree (België)

Heb je Ghetto Flow op de PRRP gemist dan heb je vandaag de kans ze te bewonderen op de festival weide van Afro Latino in Bree België, ze zullen daar zaterdag nacht in de Hacienda Spelen.

Meer info over
Afro-Latino festival
via deze link

Reageer op het forum

24 juni 2006
Wisin y Yandel op PRRP

We waren gisteren, vrijdag 23 juni aanwezig in één van de betere Reggaeton Parties van het jaar. In de Powerzone in Amsterdam gingen honderden mensen uit hun dat voor het éénmalige en exclusieve concert van wisin y Yandel. Het was het schitterend optreden en in menigte ging vlot mee op de dembow beats.

De locatie "Powerzone" was uitermate geschikt voor dit stomende optreden in een tropische zaal. Naast W&Y traden ook nog Champagne Forever, ghetto Flow en Daga Negra op.


Ghetto Flow had van de gelegenheid gebruik gemaakt om een videoclip in te blikken op deze party. Daarna gaven ze nog een klein optreden op het hoofdpodium, Waarna Daga Negra hun ding mocht doen.


Hier Daga Negra op de foto bij Wisin y Yandel. Na het optreden kwam W&Y even de sfeer opsnuiven in de Vip ruimte, ze worden daar meteen overdonderd door honderden fans die schreeuwden voor een handtekening en een foto. Wij waren er natuurlijk ook bij.

Later meer. Het reggaeton team

Reageer op het forum


Meer info: kijk even op onze Wisin y Yandel pagina.

21 juni 2006
GHETTO FLOW maakt videoclip op
PRRP met Wisin y Yandel

De in Nederland wonende reggaeton formatie Ghetto Flow gaat hun eerste videoclip maken en wel deze week!
Sinds de presentatie van Ghetto Flow begin dit jaar op het Noorderslag festival in Groningen is het heel hard gegaan.
Niet alleen omdat Reggaeton op dit moment DE sound van het jaar is, maar vooral ook om het enorme talent en vele energie waarmee Ghetto Flow zelfs de reggaetonhaters nog overstag haalt.
Drie jongens en een meisje: ze kwamen pas 5 jaar geleden uit de Dominicaanse Republiek en namen toen hun grootste passie mee: de urban latin sound “reggaeton” die toen in hun geboorteland al dagelijks te horen was.

In de tussentijd hebben ze zich ontwikkeld tot de beste reggaeton groep van Europa. En misschien – als ze daar gewoond hadden- zouden ze zelfs tot de top in Amerika kunnen behoren: menig reggaetonliefhebber uit de Verenigde Staten laat weten een grote fan te zijn. In slechts een paar weken tijd hadden ze al vele reggaetonvrienden op hun myspace page.
Ook de Koning van de Reggaeon Don Omar is een fan. Toen hij in april in Nederland was zag hij ze optreden en toonde hij zijn respect aan de groep toen hij zelf de volgende dag voor 5.000 mensen moest optreden.
Ghetto Flow heeft dankzij hun vele optredens voldoende geld gespaard voor een video-clip en deze wordt opgenomen tijdens de eerste grote Reggaeton Party van Europa: De Puerto Rican Reggaeton Party.

DE PUERTO RICAN REGGAETON PARTY
De Puerto Rican Reggaeton parties van o.a. DJ SOSA zijn een fenomeen voor menig Reggaeton liefhebber. Met vele editie’s in het afgelopen jaar waren zij DE reggaeton party van Nederland.
Maar nu is het tijd voor een “higher level”. Nu Reggaeton nog steeds aan het groeien is, breidt PRRP uit naar het grote publiek. En wel met de eerste grote top level reggaetonparty van Europa.
Hiervoor hebben zij speciaal “Wisin Y Yandel” uitgenodigd. En dat was niet gemakkelijk! Reggaeton sterren van de andere kant van de oceaan zijn grote sterren. Zou Europa er nu klaar voor zijn? Wij denken van wel!

WISIN Y YANDEL
Wisin Y Yandel, bekend van hun hit met R.Kelly “Burn it up!” en hun huidige hit “Rakata” zouden op Europese tour ook Amsterdam aan doen. Maar de tour werd gecancelled!
Toch heeft PRRP het voor elkaar gekregen dat ze toch naar Nederland komen.
En dus is de komene Puerto Rican Reggaeton Party op vrijdag 23 juni:
allereerste grote Reggaeton party van Europa! Een uniek gebeuren!

Behalve Ghetto Flow en Wisin Y Yandel is er natuurlijk nog meer te beleven in de Powerzone. Check de line-up:

PUERTO RICAN REGGAETON PARTY
VRIJDAG 23 JUNI 2006
POWERZONE – AMSTERDAM
23.00 – 05.00 uur
Prijs: 22,50 euro (vvk) - aan de deur hoger!-

HOOFD ACT: WISIN Y YANDEL
SUPPORT ACTS: CHAMPAGNE FOREVER | DAGA NEGRA | LA CONEXION
SPECIAL: Videoclip opname van GHETTO FLOW ‘s “Naka Naka”
DJs: SOSA | ZOONTJE | RAFAEL | CHARLES | EDWIN | WILLIE DEL CORAZON En...MC Q-BAH (FunX)

Wil jij er ook bij zijn? Check dan http://www.puertoricanreggaetonparty.nl voor de voorverkoop adressen.
Wil je bij de video-clip opname van Ghetto Flow zijn?
Trek dan je spannenste kleding aan en kom vroeg!

Voor meer informatie check ook de volgende links:
http://www.ghettoflow.com
http:// www.myspace.com/ghettoflow
http:// www.reggaeton.be

Reageer op het forum

19 juni 2006
Rik van Boeckel had een exclusief interview met Don Omar

In Pleasure Magazine van deze maand staat het interview dat, Rik van Boeckel had met don Omar tijdens Pleasure Paas Party. We bedanken nog eens Rik van Boeckel om ons het nummer van Pleasure toe te sturen.

foto's van Plaesure Paas Party kan je bekijken via, http://www.pleasure.nl

http://www.caribbean.nl

Reageer op het forum

19 juni 2006
Don Omar - King of Kings


Laten we eerlijk zijn: reggaeton albums zijn dikwijls teleurstellend. De meeste bevatten maar drie of vier goeie liedjes, de rest is opvulling van de tracklist. Het nieuwe album van Don Omar, King of Kings beloofde ook al niet veel in dat opzicht - de verwachtingen waren wel hooggespannen, maar vooral omdat de releasedatum keer op keer naar achter werd geschoven. Don Omar heeft namelijk een slecht jaar achter de rug, met de rechtzaak voor drugsbezit en de ruzie met Daddy Yankee die de media domineerden. Er bleef niet veel tijd over voor creativiteit, zou je denken.

Maar het album begint nochtans overtuigend. De hip hop violiste Miri Ben-Ari voegt een andere dimensie toe aan Predica, het openingsnummer. Het liedje gaat over het religieuze verleden van Don Omar, dus de klassieke viool past hier perfect. Met Reportense (mp3 op La Onda Tropical) grijpt hij terug naar de "traditionele" aggressieve raps en samples van geweerschoten. Het is allesbehalve origineel, maar het is wel een leuk reggaeton-liedje, dat binnenkort gegarandeerd uit elke voorbijrijdende auto in Latijns Amerika knalt. Innovatie zie je zelden in dit genre, maar met Ojitos Chiquitos (mp3 op La Onda Tropical) brengt DJ Eliel een heel nieuw geluid in de reggaeton. Omar is minder aggressief, maar tegelijk meer "gangster" en "Don", een echte meester van de flow. Jangueo en Sali- El Sol is puur feestmateriaal, ook heel verschillend van wat we gewoon zijn van Don Omar.

Spijtiggenoeg is dat alles. Het cliché van "drie of vier goede liedjes" wordt nogmaals bevestigd (nuja: hier toch al vijf), want de rest van het album is volledig inwisselbaar. Er zijn nog een paar gefaalde experimenten met andere genres: ballads in Tu No Sabes en Muñecas de Porcelana (dat laatste liedje gaat over een lesbische liefde, wat heel wat commotie veroorzaakte in de conservatieve Latijnsamerikaanse pers). Dancehall ragga in Belly Danza en Sali- El Sol. En wat overblijft is al helemaal rotzooi.

Het duurt zowieso al eventjes voor je went aan de ruwe en harde stem van Don Omar, maar als je het album in één ruk door beluistert, merk je nog iets veel erger: monotonie. Als je de songs apart hoort, klinken ze best OK. Maar als je goed luistert hoor je dat de helft van de raps op exact dezelfde manier worden gezongen! Je kan niet zeggen dat Daddy Yankee een betere stem heeft, maar hij is er tenminste creatief mee.

Waarschijnlijk zijn er nu heel wat fans op hun tenen getrapt :) Maar de vijf goede liedjes op "King of Kings" zijn zeker hun geld waard, in tegenstelling tot Daddy Yankee's multi-platinum album Barrio Fino. Ik hoop dat Don Omar net zoveel succes krijgt, en de reggaeton verder wereldwijd bekend kan maken. Ondertussen wacht ik ongeduldig op het nieuwe album van Tego Calderon...

Beluister Reportense en Ojitos Chiquitos op La Onda Tropical

Hieronder nog eens de juiste tracklist van het album
1. Intro - Predica (ft. Miri Ben-Ari)
2. Reportense
3. Ojitos Chiquitos
4. Conteo (ft. Juelz Santana)
5. Cuentale
6. Tu No Sabes
7. Candela
8. Salió El Sol
9. En Su Nota (ft. Yaga y Mackie)
10. Angelito
11. Jangueo
12. Bomba
13. Infieles Bajo La Luna
14. Belly Danza (ft. Beenie Man)
15. Muñecas de Porcelana
16. Not Too Much (ft. Zion)
17. Bailando Sola
18. Amarga Vida

bron: La Onda Tropical

Reageer op het forum

17 juni 2006
Alexis y Fido, hebben nieuwe webstek

Alexis y fido hebben een nieuwe webstek, dat gebeurd wel vaker, maar de website ziet er fantastisch uit en is zeker een bezoekje waard. De site is enkel in het spaans wat een beetje spijtig is maar de bewegende, zeer realistische beelden maken veel goed. Bezoek de site via deze link.

Hun nieuwe cd komt in augustus uit, later meer hierover.

Reageer op het forum

17 juni 2006
Artiesten pagina verder aangevuld met nieuwe artiesten

Na een korte vakantie zijn we weer klaar om ons in de reggaeton te storten. Het eerste werk was het aanvullen van de artiesten pagina.

De pagina bevat nu ongeveer 360 artiesten (eentje meer of minder kan). We zijn nog op zoek naar mensen die ons willen helpen deze rubriek up-to-date te houden. Heb je zin oms ons daarbij te helpen, mail ons even. info@reggaeton.be

Via een contact in de dominicaanse republiek hebben we een hele resum van dominicaans reggaeton talent (60 namen) bij de artiesten geplaatst. Na Puerto Rico blijft dit land, met enorm veel talent.

Reageer op het forum

09 juni 2006
Reggaeton.be

NL - De zomer is in aantocht en ook ons één-jarig bestaan, Alvorens het zo ver is nemen we een korte vakantie van een week. Het reggaeton team

FR - Avant que nous commencions la saison d'été, avec notre anniversaire d'un an, nous prendrons des vacances courtes, d'une semaine. L'équipe de reggaeton

ES - Antes de que comencemos el verano, con nuestro aniversario de un año, tomaremos vacaciones cortas, de una semana. El equipo del reggaeton

EN - Before we start the Summer season, with our one year anniversary, we will take a short holiday, of a week. The reggaeton team

Reageer op het forum

07 juni 2006
Don Omar op 1 in billboard Latin Album Chart

Na 2 weken prijkt Don Omar met zijn "King of Kings" op de nummer 1 positie bij de Billboard Latin album chart. bekijk de lijst via deze link. Bij de individuele single verkoop staat Shakira ft Wyclef Jean "Hips don't lie" voor Tito "El Bambino" met "Caile", op nummer 3 staat Don Omar met "Angelito" en op nummer 4 prijkt Rakim y Ken-Y met "Down" om de top 5 te sluiten; Daddy Yankee met "Machucando". Deze lijst is via deze link te bekijken.

Reageer op het forum

01 juni 2006
DJ Chen op Antilliaanse feesten

De kogel is door de kerk. Dj chen draait op Antilliaanse feesten in de Cahier Clubtent. onze "House DJ" zal tijdens het weekend van Antilliaanse feesten zijn reggaeton beats in de Cahier Clubtent laten gelden. Meer info hier over in een later nieuwsbericht.

Meer info over Antilliaanse feesten via deze link

Reageer op het forum

01 juni 2006
DJ Chen draait op reggaeton in Bielefeld, Duitsland


DJ Chen onze "house DJ" draait op 10-06-2006 op een reggaeton feest in Bielefeld in duitsland. Meer info via deze link

Reageer op het forum

01 juni 2006
Nieuwe talenten ontdekt voor "Sangre Nueva 2"

De talentvolle producer, Naldo, was opgetogen met de grote opkomst op de afspraak van ongeveer 50 jongeren, gisteren, dinsdag, in “la Oficina del Desarrollo para la Juventud de Ponce”. Hij ontdekte er toekomstige reggaeton-artiesten, die al een eigen stijl, en een goede stem hadden.
“Ik ben zeer tevreden, want het was geweldig", zegt de maker van de Cd’s “Sangre Nueva" en "Sangre Nueva: Special Edition", die de hele namiddag met de deelnemers bezig geweest was.

Lees meer

Reageer op het forum

31 mei 2006
Korte berichten Tego Calderon

Terwijl dat Hip-Hop in Amerika nu duidelijk wordt gedomineerd door consumptie, blijft het in andere plaatsen van de wereld nog trouw aan zijn traditionele waarden. De Puerto Ricaanse rapper Tego Calderón weigerde een modelcontract van de label van P. Diddy's Sean John kledinglijn, aangezien de kleren in kwestie in sweatshops te Centraal-America werden gemaakt.

Reggaeton-ster Tego Calderón vertrekt naar Sierra Leone

Hip-Hop sterren KANYE WEST, JADAKISS, PAUL WALL & TEGO CALDERON gaan naar Sierra Leone, Afrika, voor een documentaire BLING: A PLANET ROCK. De film verteld over de diamantoorlogen in Sierra Leone & hoe de Hip-Hop's 'bling-cultuur' zulke conflicten onbewust sponsorde door flashy juwelen te dragen.

De film werd gemaakt door een onafhankelijke productiebedrijf Article 19, genaamd naar de declaratie van de menselijke rechten van de Verenigde Naties (VN) en maakt sociaal-bewuste films. Bling werd co-geproduceerd
door een netwerk van de Verenigde Staten VH1 en een deel van de film's budget werd gefundeerd door de Verenigde Naties.

Een deel van de verdiende geld van de film gaat naar het goede doel.

bron: Film & Entertainment nieuws

Reageer op het forum

31 mei 2006
Nieuwe generatie reggaeton artiesten beantwoorden de schreeuw naar nieuw materiaal

Minder dan een jaar geleden, Rakim & Ken-Y vochten voor een plaatsje op de “El Draft” verzamelaar met nieuwe reggaeton artiesten. Vandaag is hun debuut album "Masterpiece: Nuestra Obra Maestra" (Pina/Universal Music Latino), een hit. Meer dan 100.000 exemplaren zijn er reeds van verkocht, na 2 maanden.

Lees meer

Reageer op het forum


Al het nieuws van de vorige maanden kan je bekijken via deze link 

Jamba! - de nieuwste ringtones voor jouw mobiel!  

 
 
 
 

  

 

 

 

 

 

 

 

 
 

iTunes - 2 miljoen nummers om te beluisteren, te kopen en te downloaden

© Reggaeton.be 2005 - 2007 - www.reggaeton.be - Info@reggaeton.be

Jamba! - de nieuwste ringtones voor jouw mobiel!